Zomergroenten met Worst en Aardappel Koekenpan (One Pot)

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Dit eenvoudige eenpanskoekendiner is gemaakt met kippenworst, paprika, courgette, rode babyaardappeltjes en verse kruiden.

Zomergroenten met Worst en Aardappel Koekenpan
Zomergroenten met Worst en Aardappelen

Ik hou van een maaltijd die maar één pot vuil maakt, want hoewel ik misschien graag kook, hou ik er niet van om schoon te maken! Je kunt al mijn eenpansrecepten hier zien, ik heb zelfs een eenpans kookboek (affil link) gewijd aan koken in één pot!

Zomergroenten met Worst en Aardappel Koekenpan

Dit gerecht is zo eenvoudig te maken maar vol van verse smaak! Ik ben dol op het gebruik van veelkleurige paprika’s, dus het is ook kleurrijk omdat we met onze ogen eten.

U kunt Italiaanse kippenworst of kalkoenworst gebruiken, afhankelijk van wat er in uw regio beschikbaar is. Ik heb verschillende merken geproefd en ben echt verliefd geworden Al Fresco’s zoete kippenworst of Premio’s kippenworst. Mijn plaatselijke natuurvoedingswinkel en Italiaanse delicatessenwinkel hebben ook hun eigen zelfgemaakte worst, wat geweldig is.

variaties

  • Als rozemarijn niet jouw ding is, gebruik dan verse tijm.
  • Ik heb veelkleurige paprika’s gebruikt omdat ik van de kleur hou, maar je kunt het bij één kleur houden om het gemakkelijker te maken.
  • Maak het vegetarisch met Vegetarische worst.

worst, paprika, courgette en aardappelen

eenpansschotel diner gemaakt met kippenworst, paprika, courgette, rode babyaardappeltjes en verse kruiden.eenpansworst en aardappelen met groenten

Zomergroenten met Worst en Aardappel Koekenpan

307 Cal
21 Eiwit
33.5 Koolhydraten
10.5 Vetten

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 50 minuten

Totale tijd: 1 hr

Dit eenvoudige eenpanskoekendiner is gemaakt met kippenworst, paprika, courgette, rode babyaardappeltjes en verse kruiden.

  • 2 theelepel olijfolie
  • 1 pond baby rode aardappelen, gehalveerd of in vieren gesneden
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel koosjer zout
  • verse gekraakte peper, proeven
  • 14 oz Italiaanse kippenworst, gesneden 1-inch dik
  • 1 grote ui, gehakt
  • 4-5 kruidnagel knoflook, verpletterd met de zijkant van het mes
  • 1/2 oranje paprika, in blokjes gesneden 1-inch vierkanten
  • 1/2 gele paprika, in blokjes gesneden 1-inch vierkanten
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden 1-inch vierkanten
  • 2 eetlepel verse rozemarijn, of ander vers kruid zoals tijm
  • 2 kopjes courgette, 1/2 inch dik en in vieren gedeeld
  • Plaats olie en aardappelen in een grote, diepe koekenpan met antiaanbaklaag met een goed sluitend deksel op hoog vuur; breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.

  • Wanneer de koekenpan heet wordt en begint te sissen, zet u het vuur laag en kookt u met een goed sluitend deksel ongeveer 20-25 minuten, terwijl u de pan af en toe schudt om te voorkomen dat de aardappelen aanbranden.

  • Haal van het vuur en laat ze 5 minuten staan ​​zonder het deksel te verwijderen, leg de aardappelen dan opzij op een schaal.

  • Voeg de worst toe aan de koekenpan en bak op medium-laag en kook, af en toe roerend tot ze bruin maar niet helemaal gaar zijn, ongeveer 10 minuten.

  • Kruid de gesneden groenten met peper en zout. Voeg uien, paprika, knoflook en rozemarijn toe aan de pan en meng.

  • Blijf koken, af en toe roeren, tot uien en paprika’s lichtbruin worden.

  • Voeg courgette toe en kook nog eens 5 minuten, terwijl je roert tot het gaar is.

  • Doe de aardappelen terug in de pan en meng goed. Pas zo nodig zout en peper aan; dek af en kook nog 5 minuten.

Portie: 13/4 kopjes, Calorieën: 307kcal, Koolhydraten: 33.5G, Eiwit: 21G, Vet: 10.5G, Verzadigd vet: 2,5G, cholesterol: 77mg, Natrium: 844mg, Vezel: 4.5G, Suiker: 9.5G

Blauwe slimme punten: 7

Groene slimme punten: 7

Paarse slimme punten: 4

Punten +: 8

trefwoorden: eenpanskoekendiner, worst en paprika’s, koekenpandiner

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Cateringmargraten
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare