Gemakkelijk Instant Pot Gebakken Aardappelen Recept

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Het gebruik van een Instant Pot is de beste manier om elke keer de perfecte gepofte aardappel te krijgen! Je zult dol zijn op hoe luchtig, goudbruin en gemakkelijk te maken deze Instant Pot-gebakken aardappelen zijn!

Koken met een Instant Pot is dé oplossing om zonder gedoe thuis in enkele minuten heerlijke maaltijden te bereiden. Van spaghetti tot chili, mac en kaas tot kip en rijst, je zult het geweldig vinden om dit geweldige hulpmiddel in je keukenarsenaal te hebben! Elk recept waarmee ik het heb gebruikt, is GEWELDIG gebleken!

5 gebakken aardappelen in een Instant Pot.

Het BESTE Instant Pot Gebakken Aardappel Recept

Ik ben een sukkel voor aardappelen in al hun vormen. Of het nu gepureerd, geroosterd of gefrituurd is, het is gemakkelijk mijn favoriete bron van koolhydraten. Bovenaan de lijst staan ​​momenteel deze Instant Pot-gebakken aardappelen. Je kunt er zoveel verschillende, heerlijke toppings aan toevoegen en ze werken als een perfecte bijgerecht voor zoveel gerechten! Nu, als je denkt dat je de best gebakken aardappel hebt gehad, moet je nog een keer nadenken. Ze maken in een Instant Pot is een game-changer. Het is niet alleen veel sneller, maar ik denk ook dat het beter smaakt! Elke keer dat ik deze gebakken aardappelen heb gemaakt, zijn ze verbazingwekkend goed gelukt. Snijd door de gouden, knapperige buitenlaag om de zachte, donzige binnenkant te onthullen die tot in de perfectie stoomt. Ik weet zeker dat het een favoriet van je zal worden, net als voor mij!

Zowel mijn heteluchtfriteuse als mijn Instant Pot zijn de afgelopen tijd levensreddend geweest. Ze vereenvoudigen elk recept en steken zoveel tijd terug in mijn dag! Het beste is dat deze recepten net zo goed, zo niet beter smaken dan hun traditioneel gekookte tegenhangers. Aardappelen zijn niet anders! Ik maak de laatste tijd veel Instant Pot-aardappelpuree en ik sta er elke keer weer versteld van hoe lekker het resultaat is! Deze recepten zijn perfect om de smaak van huisgemaakte maaltijden op drukke doordeweekse avonden te brengen. Ik ga je alle tips geven die je nodig hebt om deze ongelooflijke Instant Pot-gebakken aardappelen thuis te maken!

Benodigde ingrediënten voor Instant Pot Potatoes

Hier zijn slechts 3 eenvoudige ingrediënten nodig! Dit recept is de perfecte makkelijke foundation. Vanaf daar ben je vrij om wat voor toppings dan ook toe te voegen! Bekijk hieronder mijn tips voor heerlijke smaakcombinaties.

 • Aardappelen: Ik gebruik graag roodbruine aardappelen in dit recept. Ze hebben een hoog zetmeelgehalte waardoor ze licht en luchtig zijn tijdens het bakken. Yukon-goudaardappelen zijn ook een geweldige vervanger.
 • Water: Door water aan je instantpan toe te voegen, kunnen ze perfect stomen.
 • Zeezout: Ik ben dol op de textuur van zeezout en de manier waarop het de algehele smaak van een gepofte aardappel verbetert. Dit strooi ik erover nadat de gebakken aardappelen gaar zijn.
 • Olijfolie Spray: Het gebruik van olijfoliespray is een optionele stap, maar als je je aardappelen wat krokanter wilt hebben, is dit perfect om dat te bereiken.

Hoe maak je Instant Pot Gebakken Aardappelen

Dit recept is zo ongelooflijk eenvoudig, het is echt de meest onfeilbare manier om gebakken aardappelen te maken. De Instant Pot doet al het zware werk om je leven een beetje te vereenvoudigen!

 1. Bereid Instant Pot en Aardappelen: Plaats om te beginnen de metalen onderzetter in de instantpan. Bereid de aardappelen voor door ze te schrobben en met een vork overal in te prikken.
 2. Water en aardappelen toevoegen: Giet vervolgens het water in de instantpan en leg de aardappelen erop. Indien nodig kunt u ze op elkaar stapelen.
 3. Beginnen met koken onder druk: Sluit het deksel en zet het in de verzegelde stand. Zet de handmatige/snelkookknop op hoog en kook 12 minuten voor kleine aardappelen, 15 minuten of medium en 18 minuten voor grote aardappelen.
 4. Druk vrijgeven: Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen. Laat vervolgens de resterende druk snel los en open voorzichtig de bovenkant.
 5. (Optionele stap) Als u knapperige aardappelschillen wilt: Leg je aardappelen op een bakplaat en spuit ze in met olijfolie spray. Plaats vervolgens in de oven en zet 3-4 minuten op hoog rooster of tot de schil licht krokant is. Bestrooi de aardappelen met wat zeezout en serveer naar wens.
Verwerk shots van het toevoegen van aardappelen aan Instant Pot.

Wat te serveren bij je gebakken aardappelen?

Er zijn zoveel gerechten die goed zouden passen bij deze geweldige aardappelen! Vlees en aardappelen is een voor de hand liggende, heerlijke keuze. Ribeye steak en gehaktbrood zijn enkele van mijn favorieten om hiermee te serveren! Dingen zoals bruine suiker zalm, Parmezaanse knoflookkip en Dijon knoflook varkenshaas passen ook heel goed bij elkaar. Omdat gebakken aardappelen zo’n veelzijdige smaak hebben, passen ze goed bij vrijwel elk smaakvol eiwit naar keuze. Je kunt je diners zelfs vereenvoudigen door andere gemakkelijke Instant Pot-favorieten te maken, zoals corned beef en ribs!

Tips en trucs voor de beste Instant Pot gebakken aardappelen

Dit recept is meer dan eenvoudig zoals het is, maar een paar eenvoudige tips en trucs kunnen ervoor zorgen dat je gebakken aardappelen niet van deze wereld smaken! Het resultaat is pluizige gouden goedheid waar je familie zeker van zal kwijlen.

 • Droge Aardappelen: Het is erg belangrijk om het vuil van je aardappelen te wassen voordat je ze kookt. Maar een fout die vaak over het hoofd wordt gezien, is om ze voor gebruik volledig te drogen. Als er te veel vocht op uw aardappel zit, kan het in de schil sijpelen en voorkomen dat ze krokant worden.
 • Krokante schillen: Als je gebakken aardappelen wilt met een perfect krokante schil die nog een zachte pluizige binnenkant heeft, sla dan de braadstap niet over! Een snelle spritz van olijfoliespray en een paar minuten roosteren van uw aardappelen is precies wat ze nodig hebben voor de best mogelijke textuur.
 • Ervoor zorgen dat uw aardappelen klaar zijn om te eten: Zodra uw timer afgaat, wilt u ervoor zorgen dat uw aardappelen volledig gaar zijn. Een trefzekere manier om dit te controleren, is door een tandenstoker in te steken. Als je hem gemakkelijk kunt plaatsen en verwijderen, is je aardappel klaar om te eten!
 • Snijd Uw Aardappelen Onmiddellijk: Het is normaal dat u uw aardappelen volledig wilt laten afkoelen voordat u ze opensnijdt, maar als u ze laat zitten, verandert hun textuur helaas. Tenzij je ze onmiddellijk opensnijdt, zullen de binnenkanten blijven koken en water vasthouden, waardoor ze uiteindelijk dichter worden in plaats van pluizig.

Gebakken Aardappel Toppings

The sky is the limit als het gaat om het toevoegen van toppings! Mijn go-to is altijd een beetje boter, zout en peper, spekjes en zure room. Ik ben ook dol op gebakken aardappelen gegarneerd met Alfredo-saus – dat is een goede tweede. Je kunt van je gebakken aardappelen ook de maaltijd zelf maken! Beleg ze met chili, curry of zelfs barbecuesaus en pulled pork!

Gebakken aardappelen gegarneerd met boter, bieslook en spekjes.

Overgebleven gebakken aardappelen bewaren

Instant-aardappelen uit de oven zijn het lekkerst als ze vers zijn, maar ze kunnen ook worden bewaard en een paar dagen later worden genoten. Dit maakt ze een perfecte, gemakkelijke kant voor een snel diner!

 • In de koelkast: Maximaal 5 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking. Zorg ervoor dat je gebakken aardappelen volledig zijn afgekoeld voordat je ze opbergt!
 • In de vriezer: Je kunt gebakken aardappelen invriezen zonder boter of toppings erop. Wikkel ze stevig in aluminiumfolie, doe ze in een ritssluitingszak en bewaar ze 1-2 maanden. Laat een nacht ontdooien alvorens opnieuw op te warmen.
 • Opwarmen: Doe je gebakken aardappelen in de oven op 350 graden Fahrenheit gedurende ongeveer 10-15 minuten of tot ze zijn opgewarmd.


 • Plaats de metalen onderzetter in de instant pot. Bereid de aardappelen voor door ze te schrobben en met een vork overal in te prikken.
 • Giet het water in de instantpan en leg de aardappelen erop. Je kunt ze eventueel op elkaar stapelen.

 • Sluit het deksel en zet het in de verzegelde positie. Zet de handmatige/snelkookfunctie op hoog en kook 12 minuten voor kleine aardappelen, 15 minuten of medium en 18 minuten voor grote aardappelen.

 • Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen. Laat vervolgens de resterende druk snel ontsnappen en open voorzichtig de bovenkant.

Als je je aardappelschillen knapperig wilt hebben:

 • Leg ze op een bakplaat en spray met olijfolie spray. Zet in de oven en zet 3-4 minuten op hoog vuur of tot de schil licht krokant is. Bestrooi de aardappelen met wat zeezout en serveer naar wens.


Serveert: 4

calorieën168kcal (8%)Koolhydraten38G (13%)Eiwit5G (10%)Vet1G (2%)Verzadigd vet1G (5%)Meervoudig onverzadigd vet1GEnkelvoudig onverzadigd vet1GNatrium14mg (1%)Potassium888mg (25%)Vezel3G (12%)Suiker1G (1%)Vitamine A2IUVitamine C12mg (15%)Calcium29mg (3%)Ijzer2mg (11%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Bijgerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord Gepofte Aardappelen, Instant Pot Gebakken Aardappelen

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Cateringmargraten
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare