Pittige Sriracha Tofu Rice Bowls (Air Fryer of Oven)

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Deze Spicy Sriracha Tofu Rice Bowls (luchtfriteuse of oven-instructies) maken een smaakvolle eiwitrijke vleesloze maaltijd die snel samenkomt!

Pittige Sriracha Tofu Rijstkommen
Sriracha Tofu Rijstkommen

Als je van pittig eten houdt, dan denk ik dat je deze Sriracha Tofu Rice Bowls ook lekker zult vinden. De laatste tijd ben ik dol op tofu in mijn gerechten – het is een geweldige bron van eiwitten en bevat weinig vet. Ik heb altijd geprobeerd om het minstens een paar keer per maand in mijn dieet op te nemen, gewoon om dingen door elkaar te halen. Tofu is een geweldige schone lei en super veelzijdig omdat het de smaken opneemt van alles waarin je het marineert – een beetje zoals de kip van de vegetariër. 🙂 Als je meer met tofu wilt experimenteren, bekijk dan mijn Kung Pao Tofu.

tofublokjes op een snijplank

De tofu voor deze pittige tofu bowls kook ik in de airfryer om hem extra krokant te krijgen. Als je geen airfryer hebt, kun je hem ook in de oven bakken. Voor dit gerecht wil je extra stevige tofu, maar je kunt ook stevige tofu gebruiken. Extra stevige tofu blijft het beste in vorm en valt dus niet uit elkaar tijdens het koken.

Hoe pers je de tofu om het vocht eruit te krijgen?

Het belangrijkste om te zorgen voor knapperige tofu is om alle vloeistof eruit te persen! Om al het water uit de tofu te krijgen voordat je gaat koken, leg je het tussen wat keukenpapier of theedoeken en druk je erop om het water te laten ontsnappen.

variaties:

  • Vervang de tofu door kip of garnalen.
  • Heb je geen airfryer, bak de tofu dan 25 minuten in de oven op 400 graden.
  • Sub coconut aminos of sojasaus voor tamari.
  • Gebruik gewone witte sesamzaadjes of laat ze weg als je geen veelkleurig sesamzaad kunt vinden.
  • Hier serveerde ik deze knapperige tofu-kommen met bruine rijst en edamame voor meer eiwitten, maar bloemkoolrijst of geroerbakte groenten zouden ook geweldig zijn.

gemarineerde tofu

Pittige Sriracha Tofu RijstkommenPittige Sriracha Tofu RijstkommenDeze Spicy Sriracha Tofu Rice Bowls maken een smaakvolle, eiwitrijke vleesloze maaltijd die snel samenkomt!

Meer Aziatische Rice Bowls-recepten waar je dol op zult zijn:

Pittige Sriracha Tofu Rijstkommen

453 Cal
29 Eiwit
38 Koolhydraten
20 Vetten

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Totale tijd: 30 minuten

Deze Spicy Sriracha Tofu Rice Bowls maken een smaakvolle, eiwitrijke vleesloze maaltijd die snel samenkomt!

  • 14 oz extra stevige tofu, gedraineerd
  • 1 eetlepel plus 2 theelepels glutenvrije Tamari, (of sojasaus) verdeeld
  • 4 theelepels sriracha, verdeeld
  • 1 eetlepel sesamolie, verdeeld
  • 1 middelgrote lente-uitjes, gehakt, witte en groene delen gescheiden
  • 2 theelepels Thaise zoete chilisaus

Voor serveren:

  • 1 kopjes gekookte bruine rijst
  • 1/2 beker opgewarmde gepelde edamame
  • 1/2 theelepel meerkleurige sesamzaadjes
  • Plaats een tofublok tussen wat keukenpapier en druk aan om extra water op te nemen.

  • Herhaal dit totdat de tofu droog aanvoelt en er geen water meer uitkomt. Snijd in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes.

  • Roer in een grote kom 1 eetlepel van de tamari, 2 theelepels van de sriracha, 2 theelepels van de sesam en de lente-uitjes door elkaar, voeg de tofu toe en laat 10 minuten staan.

Routebeschrijving Airfryer:

  • Bestrijk het mandje van de Airfryer met olie.

  • Breng de tofu in een enkele laag over naar de heteluchtfriteuse en bak ongeveer 10 tot 12 minuten in de lucht op 370F, schud de mand halverwege totdat hij licht goudbruin en knapperig is aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Oven richtingen:

  • Bak in een voorverwarmde oven op 400F ongeveer 25 minuten, halverwege keren.

  • Voeg terwijl het kookt de resterende 2 theelepels sriracha, 2 theelepels Tamari, 1 theelepel sesamolie en zoete chilisaus toe aan de kom.

  • Als de tofu klaar is, meng je hem met de saus om hem te coaten tot hij gelijkmatig bedekt is. Serveer onmiddellijk over rijst met edamame, sesamzaadjes en lente-uitjes.

variaties:

  • Vervang de tofu door kip of garnalen.
  • Heb je geen airfryer, bak de tofu dan 25 minuten in de oven op 400 graden.
  • Sub coconut aminos of sojasaus voor tamari.
  • Gebruik gewone witte sesamzaadjes of laat ze weg als je geen veelkleurig sesamzaad kunt vinden.
  • Hier serveerde ik deze knapperige tofu-kommen met bruine rijst en edamame voor meer eiwitten, maar bloemkoolrijst of geroerbakte groenten zouden ook geweldig zijn.

Portie: 1schaal, Calorieën: 453kcal, Koolhydraten: 38G, Eiwit: 29G, Vet: 20G, Verzadigd vet: 2,5G, Natrium: 1109mg, Vezel: 6.5G, Suiker: 6.5G

Blauwe slimme punten: 6

Groene slimme punten: 11

Paarse slimme punten: 3

trefwoorden: Aziatische tofu, tofu

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Laat een reactie achter

Cateringmargraten
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken