Hoe maak je een eenvoudig recept voor vuile rijst?

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Vuile rijst zit boordevol Cajun-smaak en de textuur is om voor te sterven! Het heeft de meest verbazingwekkende mix van heerlijke kruiden, vlees en rijst waar je familie zeker gek van zal worden!

Kook dit in één pan en je zult zien hoe snel en gemakkelijk dit recept is! Het is zeker een van mijn favoriete bijgerechten. Als je van de Cajun-smaak houdt die dit recept met zich meebrengt, probeer dan deze kabeljauw-, garnalen- en kreeftstaarten! Ze zijn allemaal heerlijk en barsten van die geweldige heerlijke smaak!

Rijst met vlees en groenten wordt geserveerd met een houten lepel.

Vuile Rijst Recept

Vuile rijst (of soms bekend als “Cajun-rijst”) dankt zijn naam aan de kleur die het krijgt nadat je alle ingrediënten hebt gemengd! Nu weet ik dat jullie allemaal rijst als bijgerecht hebben gegeten. Of dat nu witte rijst of bruine rijst of gebakken rijst is. Maar… Als je het echt naar een hoger niveau wilt tillen, staat vuile rijst op het punt je nieuwe beste vriend te worden! Als je het maakt met deze zelfgemaakte Cajun-kruiden, zal het echt onderscheidend zijn!

Je maakt dit recept thuis in minder dan 30 minuten! Je kunt het als bijgerecht koken met een deel van deze lekkere gebakken kip. Of nog beter, eet het als hoofdmaaltijd tijdens de lunch! Het is vullend en super lekker! Je kunt het zelfs van tevoren maken en genoeg voorbereiden om de hele week te lunchen. Wat je ook besluit om het te eten, je zult er absoluut dol op zijn! Oh, en vergeet niet dat het allemaal in één pot kan worden gekookt, dus het is niet alleen snel, maar het zal ook supergemakkelijk zijn om op te ruimen voor jou!

Ingrediënten in Easy Dirty Rice

De ingrediënten in dit recept zijn allemaal eenvoudig en als je ze allemaal combineert, wordt het geweldig! Zie de receptenkaart hieronder voor een lijst met exacte afmetingen.

 • Rundergehakt en varkensvlees: Het eiwit maakt dit gerecht super vullend!
 • Ui, groene paprika en bleekselderij: Snijd deze allemaal in ongeveer dezelfde grootte zodat ze gelijkmatig garen.
 • Knoflook: Als je geen verse knoflookteentjes hebt die je kunt fijnhakken, gebruik dan de gehakte knoflook uit je koelkast. ½ theelepel staat gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
 • Cajunkruiden: Als je kunt, maak deze cajun-kruiden dan van tevoren en je gaat nooit meer terug naar de winkel die je hebt gekocht!
 • Rijst: Langkorrelige rijst is wat je wilt proberen en gebruiken voor dit recept.
 • Runderbouillon: Dit zorgt voor smaak terwijl je de rijst kookt.
 • Zout: Strooi dit naar smaak!

Hoe vuile rijst op het fornuis te koken?

Snel en gemakkelijk is de naam van dit spel! Vuile rijst kookt alles in één pan, dus koken is een makkie. Deze rijst smaakt zo heerlijk dat je niet kunt stoppen bij één portie!

 1. Vlees koken en groenten toevoegen: In een grote pan koken en verkruimelen het gehakt en varkensvlees tot het niet meer roze is. Voeg de ui, paprika, bleekselderij, knoflook en cajun toe en kook tot ze zacht beginnen te worden.
 2. Rijst toevoegen: Voeg rijst en runderbouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen of tot de rijst gaar is. Pluk en serveer.
3 foto's die de stappen tonen voor het maken van vuile rijst.

Tips en ideeën voor de beste vuile rijst

Als je je vuile rijst een tandje hoger wilt zetten, heb ik een paar tips en trucs bedacht om dingen te veranderen om dit voor jou te laten werken!

 • Gezonde alternatieven: Voor een iets gezondere optie kunt u gemalen kalkoen gebruiken in plaats van rundvlees en varkensvlees. Je kunt de witte rijst ook vervangen door wat bruine rijst! Dit zijn subtiele veranderingen die de smaak van het gerecht niet veranderen!
 • Gevulde paprika’s: Dit is een geweldige rijst om te gebruiken met paprika’s! Snijd de bovenkant van een paprika (elke smaak of kleur) en stop deze vuile rijst erin. Bak 20-30 minuten op 350 graden en je hebt ineens weer een (helemaal andere!) heerlijke maaltijd voor jezelf zonder extra werk!
 • Ga zwaar op het vlees: Het vlees is het hartige deel van dit gerecht dus zorg ervoor dat je niet beknibbelt op het vlees!

Vuile rijst wordt geserveerd met een houten lepel.

Overgebleven rijst bewaren of invriezen?

Je kunt een deel hiervan van tevoren koken en in je koelkast of vriezer bewaren voor een gemakkelijke maaltijd later! Volg deze instructies om erachter te komen hoe je deze rijst bewaart en hoe je je restjes weer opwarmt!

 • Koelkast: Bewaar je rijst in een luchtdichte verpakking. Het blijft 5-6 dagen goed in je koelkast!
 • Diepvries: Zodra uw rijst is afgekoeld, plaatst u deze in een afgesloten ritssluitingszak of -container en labelt u deze met de datum. Je kunt het maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
 • Opwarmen: Zorg ervoor dat je je rijst een nacht in de koelkast hebt ontdooid. Als het eenmaal is ontdooid, kun je het opnieuw opwarmen in de magnetron, vaak roerend totdat het is opgewarmd. Of u kunt het op het fornuis opwarmen tot het warm is.

Vuile rijst in een kom met een lepel.
Serveert: 4

calorieën583kcal (29%)Koolhydraten60G (20%)Eiwit27G (54%)Vet25G (38%)Verzadigd vet9G (45%)Meervoudig onverzadigd vet2GEnkelvoudig onverzadigd vet11GTrans vet1Gcholesterol81mg (27%)Natrium859mg (36%)Potassium641mg (18%)Vezel2G (8%)Suiker2G (2%)Vitamine A986IU (20%)Vitamine C26mg (32%)Calcium66mg (7%)Ijzer3mg (17%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Bijgerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord vuile rijst, vuile rijst recept

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Laat een reactie achter

Cateringmargraten
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken